Zeevruchten eten

      Geen reacties op Zeevruchten eten

Oesters

Heb je weleens in een restaurant gezeten en zeevruchten op het menu zien staan? Waarschijnlijk wel en misschien heb je ze zelfs ook al een keertje op. Niet veel mensen durven die stap te nemen omdat ze bang zijn dat ze er ziek van worden of dat ze het gewoon totaal niet lekker gaan vinden. En dat is een realistische zorg want zeevruchten hebben een heel specifieke en speciale smaak waar je van moet houden.

 

Waar smaken zeevruchten als Oesters en Kreeft naar?

Wanneer Oesters gaat eten of Kreeft gaat eten is het goed om je er bewust van te zijn hoe deze smaken voor je eraan begint. Anders kom je nog eens voor vervelende verrassingen te staan/ En dat wil je niet, midden in een chique restaurant waar iedereen in alle keurigheid hun kreeftjes en mosseltjes naar binnen slurpen.

Ga je oesters eten? Dan moet je weten dat oesters en mosselen niet heel verschillend zijn. Oesters zitten gewoon in een grotere behuizing en zijn soms iets glibberiger dan mossels. Als je oesters gaat eten moet je weten dat de schalen vaak al deels zijn opengebroken zodat je dit niet meer hoeft te doen. Je zet de schaal aan je mond en slurpt het diertje zo naar binnen. Hatseflatse. Heerlijk! Maar slik het niet in kleine stukjes door, want dan verslik je jezelf makkelijk in een oester. Zorg dat je het als een geheel doorslikt zodat je hier geen problemen mee krijgt. Houd het ook niet te lang op je tong, want daar word je ook niet vrolijk van. Het is immers geen goede wijn die je een half uur in je mond moet laten terwijl je als een gek lucht naar binnen zit te zuigen. Hoe dan ook, oesters eten is erg lekker en wanneer je ergens aan de zee verse oesters kunt eten moet je het zeker doen.

 

Kreeft eten

Wanneer je kreeft gaat eten moet je weten dat je er zelf eentje uit mag kiezen. Soms zijn ze genummert, soms hebben ze namen als Harry of Karel. Hoe dan ook, je loopt met de ober naar het bassin en je kiest een van de vrolijke vrienden uit. Deze wordt vervolgens levend in een sissende pan gegooid, zodat hij zo vers mogelijk op je bord kan verschijnen. Dat was Karel. Dag Karel.

Zodra de kreeft die je wilt eten op je bord verschijnt moet je weten dat hij in sommige gevallen al helemaal opengesneden is, zodat je hem zelf gemakkelijk kaal kunt plukken en op kunt eten. In andere gevallen moet je dit zelf nog doen. Zet hierbij de punt van het mes op het kopje en duw deze vervolgens naar beneden tot je hem door de midden hebben. Klaar, eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *