Voedingsconsulent worden?

Een voedingsconsulent zorgt ervoor dat mensen met overgewicht weer op het rechte pad komen puur door middel van voeding, dit kan een leuke baan zijn als je ervan zou houden om mensen te helpen. Je gaat mensen echt veel gelukkiger maken als dan wanneer je ze hebt aangetroffen, het helpen van mensen kan je zelf ook een goed gevoel geven. Een voedingsconsulent zorgt er dus voor dat mensen met overgewicht af kunnen vallen door middel van goede voeding.

Opleiding tot voedingsconsulent

Als het je leuk lijkt om mensen te helpen die met overgewicht leven zou dit een leuke baan zijn. Als je hiervoor naar school zou gaan dan kan je een speciale opleiding volgen waardoor je binnen een aantal maanden je diploma tot voedingsconsulent hebt. Mensen die voedingsconsulenten bezoeken die hebben vaak een lichamelijk probleem, die mensen hebben overgewicht en komen er zelf niet meer van af, hoe erg zou je het bijvoorbeeld vinden als iemand dicht in je omgeving zoveel overgewicht zou hebben en dat diegene er niet vanaf zou kunnen komen. Daarom is het een goede baan.

Gewichtsconsulent

Iemand die met overgewicht een gewichtsconsulent bezoekt wordt geen patiënt meer genoemd, zo iemand wordt namelijk een cliënt genoemd. Een voedingsconsulent werkt samen met een gewichtsconsulent om mensen te laten afvallen door middel van voeding. Zo worden eet schema’s gemaakt, voor dagen, weken en zelfs maanden. Zo komen op die schema’s te staan wie wanneer wat mag eten en wat overal precies in mag zitten. Mensen die een gewichtsconsulent bezoeken willen namelijk afvallen en gaan er alles aan doen om die doelstellingen te bereiken. Een voedingsconsulent is dus belangrijk voor de maatschappij. De mensen die hier komen hebben al veel hulp gehad en willen er nu echt alles aan doen om van het overgewicht af te komen.

Bezoeken gewichtsconsulent

Wanneer je een gewichtsconsulent bezoekt maak je meteen een schema en zorg je ervoor dat diegene zich vast aan dit schema gaat houden, het gaat niet alleen over eten maar ook over drinken. Ook wordt er duidelijk gemaakt wanneer je mag eten, het gaat er natuurlijk niet altijd om wat je eet maar ook wanneer je iets eet, als je niet op de goede mensen eet dan heeft het alsnog geen zin om te eten.

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

In 2005 is de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland opgericht deze organisatie is opgezet voor mensen met gewichtsproblemen die het lastig vinden om hulp te zoeken.

Voedingsconsulent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *