Vlaamse friet lekkerder door de structuur

Vlaamse Friet

Vlaamse friet, de naam zegt het al, is friet dat oorspronkelijk komt uit België en Frankrijk maar voornamelijk Vlaanderen. Verder is friet simpelweg het frituren van aardappelreepjes. Een ander woord voor friet is patat. Het woord friet en patat hebben exact dezelfde betekenis. Maar er zit wel een klein verschil in Vlaamse friet en normale friet. Wat is dit verschil en wat zijn of kunnen de voordelen voor jou zijn?

Herkennen van de friet

De Vlaamse friet en frieten worden voornamelijk herkend door de dikkere geperste of gesneden aardappel reepjes. Aardappelreepjes, wat de basis van de frieten is, kunnen verschillen van dik en dun. Een goed voorbeeld hiervan is de friet van de McDonalds. De McDonald’s is een bedrijf dat we allemaal wel kennen. Hier wordt er duidelijk geen Vlaamse friet gekocht doordat er dunne frietjes gekocht worden. Hier is verder niks mis mee en is een bewuste keuze dat al jarenlang zo is. Maar het is duidelijk geen Vlaamse friet. Een goed voorbeeld van Vlaamse friet is bijvoorbeeld een frietzaak in hartje Amsterdam. Veel van deze frietzaken verkopen gemiddeld dikke frieten en dit wordt dus gekenmerkt met de Vlaamse friet en frieten.

Geschiedenis van de (Vlaamse)friet

De geschiedenis van de friet is een geschiedenis met een lange geschiedenis. Dit is echter een lange geschiedenis ten opzichte van de mens maar niet tegenover de leeftijd van de aarde. De eerste frietjes zouden gemaakt zijn op een Iberisch schiereiland. Dit is vervolgens, grof gezegd, overgenomen door België en hier zou echter ook de geschiedenis van de friet ontstaan zijn. Hier in België, in de plaatsen Namen, Andenne en Dinant, werden visjes die gevangen werden met de visserij werden gefrituurd. Bij een sterke kou en heftige vorstperiode is de aardappel opgedoken ter vervanging. Dit komt doordat de visjes dus niet tot zeer weinig gevangen werden. De aardappelreepjes bleken een goed alternatief en zo is de geschiedenis van de frieten begonnen.

Verschillende soorten friet

Er bestaan dus verschillende soorten frieten. Welke friet jij het lekkerst vindt is een persoonlijke overweging. De gemiddelde keuze gaat uit naar een keuze waarbij een dikkere aardappel reep gewaardeerd wordt. Verder blijft het een mening en is dit bij veel mensen anders. De ene persoon eet sneller dan de andere persoon en eet kleinere en dunnere frietjes sneller weg dan dikkere. Probeer alle soorten frieten om een goede keuze te maken en alles goed en secuur te weten over dit onderwerp. Zo vorm je je eigen goede mening waar je achter kan staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *