Vegetarische catering voor wie duurzaam leeft

Weer eens wat nieuws, een vegetarische catering. Je hoeft nu niet meer urenlang de sites van catering bedrijven rond te zoeken op zoek naar een compleet vegetarisch gerecht. Er is nu een catering van allemaal vleesvrije producten.

Vegetarisch voedsel

 

Waarom een catering?

Een catering zorgt ervoor dat jouw diner/lunch/borrel goed en heerlijk verloopt. Een catering zorgt voor een gevarieerd assortiment. Je zou denken dat dat moeilijk is bij vegetarische gerechten, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Een professionele cateraar weet wat hij doet en is gewend om voor een grote groep mensen eten te bereiden. Een cateringbedrijf weet hoe ze luxe gerechten samen moeten stellen en hoe dat zo gevarieerd en uitgebreid mogelijk gebeurt. Ook is het van veel betere kwaliteit. Cateraars werken met goed opgeleide koks die kennis van zaken hebben als het om lekker eten gaat. Ondanks als je thuis complimentjes krijgt over de lekkere maaltijd, is koken voor een groot gezelschap moeilijker dan het lijkt. Daarbij moet je vaak ook rekening houden met bepaalde allergieën, wat ook geen pretje is wanneer je dit niet vaker mee maakt.

Wanneer je een catering bedrijf inschakelt heb je veel meer tijd bij andere zaken. Een event organiseren kan veel tijd in beslag nemen. Dus is het belangrijk dat je al je aandacht op het event houdt en het eten overlaat aan de echte professionals. Ook is het belangrijk dat je op de dag zelf kan genieten van jouw harde werk, in plaats van de hele dag heen en weer gaan. De cateraars zijn dit gewend en weten hoe ze dit het best moeten doen. Geniet van jouw dag en maak het evenement zo eventful mogelijk.

 

Waarom kiezen voor vegetarisch

Wanneer je nog niet vegetarisch bent, is het misschien verstandig dat wel te zijn. Met de onderstaande punten laat jij het vlees wel liggen.

  • Klimaatverandering. De veehouderij draagt voor 18% bij aan broeikasgassen, dat is evenveel als de transportsector. Help de verbetering van het klimaat en ga voor vegetarische middelen.
  • Dierenleed. Eigenlijk ook wel het meest logische, door vegetariër te zijn bespaar je dierenlevens. Ook zorg je ervoor dat dieren beter leven dan dat ze nu doen in hokjes.
  • Boskap. Voor het vervoer van dieren worden kilometers tropische regenwoud gekapt om plaats te maken voor sojaplantages. Met het verdwijnen van bepaalde diersoorten als gevolg.
  • Water besparen. De productie van vlees kost veel meer water dan plantaardige voeding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *