Roti shop Eindhoven

      Geen reacties op Roti shop Eindhoven

Roti shop Eindhoven

 

Een van de vele de vele voordelen van onze multiculturele samenleving zijn de lekkere gerechten. Een van die lekkere gerechten is de welbekende roti. Roti is een gerecht met kip, aardappel, kousenband, masala kruiden, kippenbouillon, peper, ui, knoflook, ei en natuurlijk de welbekende rotivel. Roti is oorspronkelijk een indiaas gerecht maar verfijnd door de surinamers. Roti kan je halen bij een zo genoemde roti shop Eindhoven of je kan het zelf maken. Persoonlijk vind ik het altijd beter om zelf te maken. Ik vind het lekkerder om zelf te maken omdat ik dan altijd de verste ingrediënten kan gebruiken en omdat ik dan mijn eigen twist aan het gerecht kan geven. Ook geeft het me een goed gevoel als ik zelf moeite in een gerecht heb gestopt. Een van de geweldige dingen aan roti is dat je zelf kan kiezen hoe je het eet. Ik vind het fijnst om het gewoon te eten zoals ze het oorspronkelijk aten met de hand. Maar je kan het ook oprollen, op vouwen of gewoon in stukjes snijden met mes en vork. Roti wordt in enorm veel landen gegeten het is echt een wereldwijd vakantiegerecht voor vele. Ik moet zeggen dat roti ook wel het beste smaakt als je het in het buitenland consumeert vooral in de landen zoals India en Suriname.

 

Hoe maak je roti volgens roti shop eindhoven

Mensen zeggen vaak dat roti een heel complex gerecht is om te bereiden. Maar ik heb laatst een interview gedaan met een echte roti expert. Dit was de eigenaar van een rotishop in Eindhoven en hij vertelde mij dat het helemaal niet zo complex is zoals vele mensen wel denken. Volgens de roti expert die ik heb geïnterviewd zijn er maar een paar dingen heel belangrijk als je roti bereid. Hij vertelde mij dat het belangrijk is dat je alle gerecht goed snijdt en dat je alle ingrediënten volgens de goede volgorde in de pan gooit. Maar hij vertelde dat het allerbelangrijkste was om te koken vanuit je hart. Hij zei dat hij nooit maatbekers gebruikte voor het bereiden van zijn roti en dat hij alles vanuit zijn gevoel en hart deed. En om eerlijk te zijn kon ik dit echt proeven in zijn roti. Dus de tip die ik de lezer van dit artikel wil meegeven is: kook vanuit je hart en gevoel. Want dat schaapt de beste gerechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *