Lunchen in Utrecht

      Geen reacties op Lunchen in Utrecht

Lunchen

Nee, je hebt geen zin om elke ochtend broodjes te smeren om die mee te nemen naar je werk. Gaan we wel weer lunchen in Utrecht tussen de middag, samen met de andere collega’s. Is ook veel gezelliger dan je broodje eten in de kille bedrijfskantine.

 

Heerlijk lunchen in Utrecht

Lunchen in Utrecht betekent dat je op allerlei manieren kunt lunchen, want het aantal zaken waar je kunt lunchen is legio. Met allemaal hun eigen specialiteiten. Neem je thuis gewoon een plakje brood, lunchen in Utrecht met collega’s is toch echt even andere koek. Voor je er erg in hebt heb je een kop soep besteld en staat even later een uitsmijter of een tosti voor je. En ach, een keer een broodje gehaktbal tijdens het lunchen in Utrecht moet ook kunnen, toch?

 

De weegschaal liegt nooit

Lunchen in Utrecht is weliswaar overheerlijk en gezellig, er zit een keerzijde aan. Voor je het weet ben je kilo’s zwaarder. Want dat kleine stukje lopen naar de zaak waar je luncht zet ook gene zoden aan de dijk en op de fiets naar je werk is vanwege de tijd geen optie.

 

Niet te veel kaas bij de uitsmijter

Lunchen in Utrecht is inderdaad gezellig en lekker. Dat kan ook gewoon, mits je er rekening mee houdt. Zo vraag je voortaan bij de lunchroom om volkorenbrood bijvoorbeeld en neem je altijd fruit bij je lunch. Laat wit brood altijd links liggen, net als saucijzenbroodje of een croissant. Kies voor gezond beleg op je bruine broodje, dan moet je denken aan kip of rosbief bijvoorbeeld. Een uitsmijter kan op z’n tijd best, een ei kan goed zijn. Let er echter wel op dat er niet te veel kaas aan de uitsmijter toegevoegd wordt. Dat geldt overigens ook voor de maaltijdsalade, niet per definitie heel erg gezond. Want ook hier is soms te veel kaas aan toegevoegd. Check dit en kies altijd die salade met zo weinig mogelijk kaas.

 

Drink water of thee

Verder drink je vooral water, thee of spa als je gaat lunchen in Utrecht en als je dan eens in de zoveel tijd een gehaktballetje neemt, doe dit dan zonder mayonaise of andere sausjes. Tip: als je gaat lunchen in Utrecht, doe dit dan bij een zaak die weliswaar te voet bereikbaar is, maar zo ver mogelijk weg ligt. Dan heb je in elk geval al weer wat lichaamsbeweging gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *