Halal Snoep

      Geen reacties op Halal Snoep

Je hoort de term Halal eigenlijk best vaak en nog steeds zijn er mensen die niet precies weten wat Halal is en wat Halal snoep dan precies is. Wij praten je in dit blog bij over vlees en snoep.

Halal staat volgens de Koran voor alles wat goed en rein is

Alles wat door de Koran beschouwd wordt als goed en rein is Halal, of wordt Halal genoemd. Eten uit de zee, groenten, fruit en non-alcoholische dranken zijn Halal voor moslims. De term Halal wordt zeker in ons land vooral in verband gebracht met vlees. Daarom ook zijn er verschillende Halal keurmerken die iets zeggen over het product dat je wilt gaan kopen. Gek genoeg hebben de instanties die de keurmerken uitgeven soms onderlinge twist over de vraag of iets nou Halal is of niet.

Dieren moeten volgens de Islamitische wetten geslacht zijn

De Halal keurmerken zie je met name op het aangeboden vlees van dieren die volgens de Islamitische wetten geslacht zijn. Die wetten zeggen dat het dier moet zijn gestorven door een snede in de hals met een scherp mes. Het vlees dat geslacht is volgens de Islamitische wetten wordt ook Halal genoemd. Staat er een keurmerk op de verpakking, dan kun je er gevoeglijk vanuit gaan dat het echt Halal vlees is.

Halal vlees is uitgebloed vlees van een klein aantal dieren

Halal vlees kun je omschrijven als uitgebloed vlees van slechts een beperkt aantal dieren, die overigens onverdoofd geslacht worden op de hiervoor beschreven wijze; een snede in de hals met een scherp mes dus. Tegelijk met de snede in de hals wordt Allah aangeroepen en zegent de Imam de slacht. Het spreekt vanzelf dat er steeds opnieuw discussie ontstaat over de manier van slachten in relatie tot dierenwelzijn. Omdat sprake is van een ritueel, kan niet geëist worden dat de dieren eerst verdoofd worden, dit tot grote ergernis van de mensen die opkomen voor het dierenwelzijn.

Groot aanbod Halal snoep

Halal snoep is er – gelukkig voor de Moslimkinderen- tegenwoordig in overvloed. Halal snoep is snoep waarbij bij de productie geen gebruik gemaakt is van varkens gelatine. Wel kan speciale Halal gelatine gebruikt worden bij de productie van de snoep. Het aanbod was voorheen redelijk beperkt, tegenwoordig vind je ook in ons land speciale winkeltjes waar alleen Halal snoep verkocht wordt. Van marshmallows tot schepsnoep en zelfs de sour watermelon; het is er allemaal.

Halal snoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *