Gezonder leven? Gun jezelf een voedingscoach!

Voedingscoach

 

Eigenlijk willen de meeste mensen wel wat afvallen en er een gezondere leefstijl op nahouden. Feit is echter dat dit best lastig is om te realiseren. Ken je het gevoel dat je vol goede moed en goede voornemens begint aan een dieet? Na een paar weken waarin je volledig gefocussed was, sluipt je oude gedrag er toch weer in! Welke doelen je ook wilt behalen, het gaat meestal makkelijker als er iemand is die je erbij helpt. Een voedingscoach herinnert je aan je doel en confronteert je ook met jezelf als dat nodig is. Als je wilt afvallen, of gezonder leven dan kan een voedingscoach je daarbij helpen.

Soms zijn voedingscoaches tevens diëtistes. Je kunt er in elk geval van uitgaan dat je voedingscoach uitgebreide kennis van zaken heeft omtrent voeding. Natuurlijk beschikt ze ook over coachende vaardigheden.

Wil je advies over je eetpatroon? Vraag je je af of je wel voldoende beweegt? Twijfel je over wat gezonde voeding is voor jou? Op al deze vragen kan een voedingscoach je antwoord geven.

 

Informeer bij je verzekering

Je hebt geen doorverwijzing nodig om bij een voedingscoach terecht te komen. Als je een gecertificeerde coach neemt, heb je kans dat er een gedeelte van de behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

 

Hoe ziet een traject eruit?

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Je hulpvraag en wensen worden besproken. Vaak is zo’n eerste gesprek gratis en kun je daarna beslissen of je het traject in wilt gaan.

Vervolgens vindt er een intake plaats. De voedingscoach verzamelt zoveel mogelijk informatie over je. Je wordt gevraagd een eetdagboek bij te houden. Na analyse van alle gegevens komt er een plan van aanpak. Je krijgt persoonlijke tips en adviezen waar je thuis mee aan de slag kunt.

In het tweede consult vindt een voedingsanalyse plaats. Je krijgt voorbeeldmenu’s mee zodat je zelf makkelijk je ontbijt, lunch en diner kunt samenstellen.

Tijdens de vervolgconsulten worden je ervaringen en resultaten besproken.

Ook als je bijvoorbeeld coeliakie of een glutenintolerantie hebt, kun je terecht bij een voedingscoach. Ze kan je leren om etiketten te lezen. Zo kies je in de winkel met gemak het juiste product. Een voedingscoach geeft je ook tips voor als er feestjes zijn. Dan is het namelijk best ingewikkeld om op je gewicht te letten. Maar je zult leren dat je met meer kennis over voeding kunt genieten van feestjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *