Gezonde voeding bij de diëtistenpraktijk

Veel mensen vinden het lastig zich te houden aan een gezonde voeding. Dat is ook begrijpelijk. Ongezond eten is vaak goedkoper én lekkerder, waardoor je de verleiding vaak niet kan weerstaan. Tegenwoordig sporten de meeste mensen ook, maar denken dat te kunnen compenseren met ongezond eten. Zo werkt het dus niet. Daarbij is ongezonde voeding niet alleen slecht voor het gewicht, maar voor nog meer dingen.

 

Waar junkfood wel niet slecht voor is

 

Junkfood is niet alleen slecht voor jou, het is ook slecht voor het milieu. Ben je er van bewust dat het vlees in junkfood heel veel water nodig heeft, waardoor er nu een tekort aan is? Ook stoten koeien methaan gassen uit, wat slecht is voor de ozonlaag. Met als gevolg het broeikaseffect. Niet iedereen zal dit met elkaar linken, maar door junkfood te eten, help jij mee aan een slechtere wereld.

Behalve dan dat het slecht is voor de wereld, is het ook slecht voor jou. Je wordt zwaarder, krijgt een slechtere conditie en je gezondheid gaat er ook op achteruit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Conditie opbouwen kan je gelukkig in de sportschool doen, en wanneer je dit combineert met een gezond voedingspatroon val je ook nog eens af. Daarbij is krachttraining ook goed om te doen in de sportschool. Veel mensen doen dat liever niet omdat ze geen spiermassa willen opbouwen, maar vetmassa willen verminderen. Door jouw spieren te trainen val je ook af. Veel mensen hebben uren na het sporten nog het idee dat de spier aan het aanspannen zijn. Ook hebben veel mensen spierpijn na het sporten. Dit is dus de reden dat je ook kan afvallen met krachttraining én het overtollige vel wordt strakker.

Gezonde voeding

 

Hulp van een diëtist

 

Ondanks dat veel mensen weten dat ze moeten sporten en dat gezonde voeding helpt, lukt het toch niet om af te vallen. Deze mensen kunnen het best terecht bij een diëtistenpraktijk. Hier wordt je gecoacht totdat je jouw gewenste resultaat behaald. Overigens is een diëtistenpraktijk niet alleen voor mensen die willen afvallen. Ze kunnen je ook helpen wanneer je vragen hebt over een allergie en wat je dan wél mag nemen. Een diëtist is jouw vertrouwenspersoon deze komende tijd. Wanneer je het een beetje moeilijk hebt staat zij op jouw te wachten. Dus heb jij moeite met uit jezelf naar de sportschool gaan? Kan je junkfood maar niet laten liggen? Heb je iemand nodig die jouw coacht? Bezoek dan een diëtistenpraktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *