Een Traiteur die jouw luxe hapjes maakt

Een traiteur, ook wel een slager-traiteur genoemd is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het bereiden van lekkere dagverse maaltijden. Dan kan je spreken over salades, soepen, sauzen, luxe hapjes en veel meer andere lekkere soorten maaltijden. Het is ook vaak afhankelijk over wat voor soort maaltijden zo een kok maakt. Je kan eerder zeggen dat een traiteur een kok, slager of cateraar is. Meestal maakt zo iemand maaltijden of gerechten die in de winkel verkocht worden, maar maakt zo iemand ook maaltijden of gerechten op bestelling voor allemaal klanten.

Traiteur

Kenmerken van een traiteur

Zo een kok heeft ook nog eens een belangrijk kenmerk die wel heel opvallend is. Het zijn altijd kwalitatieve goede en luxe producten of maaltijden die gemaakt worden. Als je de werkzaamheden van zo een kok wilt omschrijven, dan kan je het beste zeggen dat zo iemand kant en klare maaltijd bereid. Deze maaltijden hebben altijd wel een luxe uitstraling zodat je er een bepaald beeld van krijgt. Daarom kan zo een traiteur in de meeste gevallen aangemerkt worden als een kok, omdat zo iemand allemaal gerechten maakt.

Het beroep van zo een kok kan het beste meer als algemeen gezien worden, omdat het maken van kant en klare maaltijden ook onder andere soorten beroepen kan vallen en niet alleen onder een traiteur. Er kunnen bijvoorbeeld binnen een luxe broodjeszaak of een lunchroom kant en klare maaltijden gemaakt en verkocht worden. Nog een kenmerk is dat zo een kok niet kan worden aangemerkt als thuiskok. Zo iemand zal geen gerechten op locatie bereiden.

 

Zoals al eerder gezegd kan een traiteur onder meerdere namen vallen, zoals bijvoorbeeld ook een slager. Maar is het ook weer niet zo dat alle slagers aangemerkt kunnen worden als traiteur. Omdat niet alle slagers beschikken over kant en klare maaltijden voor zijn klanten. In de meeste gevallen hebben hele goede en luxe slagers dat wel weer. Ook is een groot kenmerk dat zulke maaltijden altijd alleen maar op bestelling gedaan worden. Het is dus niet zo dat elke kok iedere dag dezelfde maaltijden bereid.

Ook welke maaltijden zo een kok maakt kan heel erg verschillen. Het hangt ook vooral er vanaf wat voor bestelling zo iemand krijgt en welke producten er dan voor gebruikt moeten worden. De gerechten van zo iemand zijn dus altijd wel heel divers en zijn het niet alleen maar gerechten met vleesproducten die gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *